San José - Minnesota
0 - 2

HIF fick bara oavgjort på Olympia

HIF tog emot nykomligen AIK på ett soligt Olympia, dock fick man nöja sig med 1 poäng.

Efter 2-2 matchen mot ett starkt IFK förra veckan var det nu åter dags för spel på Olympias matta, och visst var man förväntansfull. AIK på besök, en nykomling vi haft lätt för de senaste åren. Storpublik brukar väntas till Olympia när det gamla Superettan laget AIK kommer på besök, men endast dryga 11 000 åskådare fick se en match som slutade 1-1.

1-1 som HIF ska vara missnöjda med. HIF förde matchen från minut 1 till den 90.e, när AIK nickade in ledningsmålet i den 26.e minuten på en chans som inte ens var en chans blev publiken tyst, i alla fall några minuter. AIK var även strax därefter att utöka sin ledning till 2-0. En lätt chip över Danne kunde resulterat i mål, dock gick bollen strax utanför stolpen, alltså fortfarande 0-1 till AIK.

HIF fortsatte att kriga och som sagt förde matchen vidare. Fredrik Svanbäck hade det väldigt svårt på sin vänsterkant och AIKs spel gick mestadels på Svanbäcks kant. En som dock var bra, speciellt i första halvlek var Peter Christiansen. PCn är alltså åter i funktion efter sin föregående dystra tid i HIF tröjan. Halvlek och 0-1 till AIK.

HIF gick ut på mattan igen och drog igång spelet, som faktiskt funkade bra. HIF tog över mer och mer, och det blev åter fart på vänsterkanten då ungtuppen Imad Khalili kom in istället för Svanbäck i paus. HIF skapade mycket få bra chanser men Olivier var nära efter en "cykelsparkspass" att sätta dit kvitteringen. Nyförvärvet Luton Shelton, jamaicanen som gått skadad sen han kom till HIF kom in på planen istället för Gustaf och gjorde mycket bra ifrån sig. Han är förmodligen allsvenskans snabbaste spelare och spelade även bra i övrigt. HIF fick fart i benen direkt Luton kom in.

Babis Stefanidis byttes även han in, och nu tuffade HIF på rejält för en kvittering. Kvitteringen kom i den 81.e minuten och äntligen fick Babis göra mål. Kanske var detta ett lyft för Babis som haft det tungt sedan han kom i somras, han såg skapligt nöjd ut på intervjun i TV4 ikväll vilket ger hopp inför framtiden om en ny och hungrigare Babis. Matchen slutade alltså 1-1 och HIF ska ej vara nöjda, mot en nykomling skall det vara 3 poäng!

På torsdag möter vi Gefle IF borta i Gävle, en vinst där och sedan vinst mot Öster hemma ger hopp om en bra tabellplacering innan VM startar, och det tycker jag att vi supportrar kan kräva.